Minimál ház Lagoson

Szerző : dátum: 2014 márc 19 Kategória, Blog, Építészet, Portfólió | 0 Hozzászólás

Minimál ház Lagoson

Amióta érdekelnek a modern építkezési stílusok, azóta magával ragad a  Bauhaus stílusirányzat. A maga puritán letisztult formáival mintha egy igazi kockának tervezték volna, ahol nyugalomra talál az ember gyermeke. A hatalmas terekkel a légies megjelenésével és mindezt  high-tech belsőépítészeti megoldásokkal ötvözve nekem találták ki.

Mint a legtöbb Y generáció szülötte én is részben az internetről és tematikus folyóiratokból, könyvekből tájékozódom a stílusirányzatokról és formálom a magam képére. Így találtam rá az egyik nekem tetsző házra, amit Mário Martins portugál építész álmodott meg a portugál tengerpartra.  A hatalmas üvegfelületek, fehér falak és látszóbeton elemek használata rendkívül jó benyomást keltenek. Ehhez még hozzájárul a tervezésnél figyelembe vett nappálya is, hogy a természetes fény játékát maximálisan kihasználhassa az épület.

The-Superb-House-in-Lagos-by-Mario-Martins-Atelier-6  The-Superb-House-in-Lagos-by-Mario-Martins-Atelier-10

The-Superb-House-in-Lagos-by-Mario-Martins-Atelier-21

House-in-Lagos-15

House-in-Lagos-13

A házból a látvány leírhatatlan, feltehetően ez is hozzá tesz ahhoz, hogy ezt a házat az egyik kedvencemnek nevezhetem. A teljes képhez hozzá tartozik, hogy Mário Martins nem csak minimalista házat hanem egyben egy ököházat is alkotott.

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>