Megszerzés II.

Szerző : dátum: 2014 máj 2 Kategória, Blog, Lakásvásárlás, Portfólió | 0 Hozzászólás

Megszerzés II.

Mint általában az emberek többsége, így én sem szeretek a postán órákat eltölteni, hogy elvégezzem a teendőimet, ezért egy kevésbé forgalmas fiókot választottam az illetékbélyeg megszerzésére.

Bementem tehát és kértem is az automatából egy sorszámot. Nagyon jó! Egy ember van előttem :) Kisvártatva az előttem lévő ember végzett is a teendőivel. Én jövök! Mielőtt felvillant volna a számom, odaoldalgott az ablakhoz egy hajléktalan, aki fellelkesült sorstára szerencséjén (hatoslottó főnyeremény) és ő is szerencsejátékra akarta fordítani a nehezen megszerzett pénzét. Kaparós sorsjeggyel próbálkozott, melynek szabályrendszerét nem teljesen sikerült elsajátítania a leírás alapján. Természetesen fel is tette a kérdéseit a hölgynek, aki mintegy 10 perces diskurzus alatt meggyőzte az érdeklődő férfit arról, hogy ami összegek a lekaparás során napvilágot láttak nem feltétlenül jelentik automatikusan azon pénz kézbevételét. Persze ezen idő alatt már nem láttam az idegtől, de kivártam amíg jelezte a várva várt bíp hang. Én jövök! Innen már gyorsan ment az ügyintézés, OEP illetékbélyeg 3000Ft.

Irány az OEP. Sikerült ebédidőben ideérnem, de szerencsémre nem tartott mindenki szünetet, ezért maximum öt percet töltöttem a hivatalban. (Az ügyintéző hölgy kifejezetten kedves volt :))

Már csak egy lépés volt rendelve erre a napra, mégpedig az előleg rész megszerzése a Bankból. Misem egyszerűbb, felveszem bankautomtából. Sajnos még nem tudtam, de világossá vált számomra, hogy 500 000 Ft-nál többet nem tudok kivenni. Viszont ez még nem fedezte az ingatlan vételárának 10%-át. Irány be a Bankba. Még szerencse, hogy a Bank székházánál próbáltam meg felvenni a készpénzt, így nem kellett újra a budapesti forgalomban a hajamat tépnem, helyette téphettem a várakozás alatt. Ugyanis a Bank alkalmazottai intézték itt folyószámlaügyeiket munkaidejük szünetében. Nagyon futurisztikus környezetben tehették ezt, szemem szám tátva is maradt. Csak a tempó, a tempóval volt a gond. Még hogy a Postán…..

Na de a lényeg a lényeg, mindent magamhoz vettem, így sikerült este az ügyvédnél aláírnunk az adásvételi szerződést! :)

Folyt. következik a Hitelügyintézéssel.

kép: http://fineartamerica.com/art/all/abstract/all

 

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>