Bontás

Szerző : dátum: 2014 jún 20 Kategória, Blog, Felújítás, Portfólió | 0 Hozzászólás

Bontás

   Megkezdődött a lakásfelújítás a bontással. A bontási munkálatokat megelőzően részletekbe menően megterveztem a kívánt célt, hogy ne csak intuitív módon zúzzak – bár az is nagyon jó. Kezdésnek a meglévő tapéta eltávolítása a feladat. Hallottam aztán már mindent erről a munkafolyamatról: – “Ó, apró cafatokban fog lejönni a falról, ott fogod kaparni a következő hónapokban.” – “Ha jól bevizezed nem lesz gond!” – “Szívás lesz!”.

Ezen infók hallatán, kicsit nagyobb kihívásnak láttam, mint azt gondoltam. Na de, azzal győzködtem magam, hogy nekem simán le fog jönni. Szereztem egy spéci tapéta kaparót, és félve, de nekiestem a falnak. A tapéták, mint az évgyűrűk, úgy rétegződtek a falon, hármat számoltam össze, különféle ízléseket képviseltek. Megdöbbenésemre a tapéta nagy darabokban eltávolítható volt a falról.

   Amikor megnéztem a lakást, már tudtam, hogy amennyiben meg is vásárolom, az előszoba és a konyha közötti ajtót leakasztom. Azért lett volna erre szükségem, hogy kis lakásból érzetre egy hatalmas villát csináljak. :) Azt is láttam, hogy a meglévő konyhabútor felett eljárt az idő, tehát azt ki kell cserélni, ezért le is bontottam.

A konyha tervezgetése alatt világossá vált számomra, hogy az ajtó leemelése nem segít akkorát rajtam, mint amennyire szeretném. Hosszas mérlegelést és utánjárást követően arra a döntésre jutottam, hogy igen, kivágom a falat. Ha így most belegondolok nem is volt olyan nehéz.

   Először is felhívtam a Társasházkezelő céget, mit is szeretnék csinálni. Addig nem mondtak semmit amíg nem mutatom meg nekik az építési tervet, mert nekik nem volt meg. Azt az infót kaptam, hogy a kerületi Önkormányzat tud nekem segíteni a beszerzésében. Hát nem tud, csak annyit mondtak, hogy a Fővárosi Levéltár Tervtárával próbálkozzak. Be is iratkoztam a Levéltárba, a helyrajzi szám alapján kikértem a terveket. Három munkanapot követően jelezték is, hogy megtekinthetem a terveket. Ezt meg is tettem és le is fotóztam azokat, majd vittem is a Társasházkezelőnek. Mivel nem tartófalat módosítok, ezért megtehetem a kivágást statikai vélemény készíttetése nélkül. Heuréka, mekkora buli lesz!

Első gondolatom az volt, hogy semmiség, van flexem, kivágom oszt jóvan. Addig-addig nézegettem az erre specializálódott cégek honlapjait, hogy úgy döntöttem, szakemberre bízom a dolgot. Egyik legjobb döntésemet, hoztam meg ezzel.

A vállalkozó céggel úgy egyeztem meg, hogy a keletkezett sittet is elviszik, így nagyban megkönnyítették a dolgomat. Körülbelül 2 óra alatt elvégezték azt a feladatom ami nekem több napig tartott volna és az eredmény is meggyőző lett.

konyhafal

 A bontási és átalakítási munkák végeztével meg is kezdhettem az “építkezést”.

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>