A kiválasztás

Szerző : dátum: 2014 márc 18 Kategória, Blog, Lakásvásárlás, Portfólió | 0 Hozzászólás

A kiválasztás

A számos minimál ház és minimál lakás vizsgálata, úgy tűnik nem volt hiábavaló. Eljött az idő, na meg a lehetőség ($), hogy belevágjak egy önálló projektbe. Lakásvásárlást megelőzően, nem is tudtam mekkora fába vágom a fejszét. A költségkeret meghatározása után megvizsgáltam a lehetőségeimet.

Kezdetben – mint a fiatalok általában – a Nagykörúton belül vagy legalábbis azon a környéken gondolkoztam az ingatlanvásárláson. Kritériumok a következők voltak: Legyen közel a város, téglaépület, egyedi fűtés, legalább 30-35 nm és a szobák száma 1, csak legyen rendes belmagassága. Rengeteg keresgélés után rá kellett döbbennem, hogy az a lakás, amelyiket meg tudnám venni, olyan állapotban van, hogy a vételárát még egyszer rá kellene költeni, hogy lakhatóvá váljon. Ezt követően megpróbáltam rendesen (felnőtt emberhez méltón) végiggondolni, hogy mit is szeretnék kezdeni a leendő hajlékommal. Természetesen sokan láttak el „jó” tanácsokkal, melyek a megfelelő szűrő folyamatot követően már részben alkalmazhatóvá váltak.

Az új kritériumok: ha már nincs közel a belváros, a közlekedés legyen gyors. A közelben vásárlási lehetőség (alap az élelmiszer, de nem árt, ha van egyéb beszerzési forrás is). A szobák száma megnőtt egy félszobával (ha vendég érkezik, ne kelljen egy légtérben aludni). Lehetőség nyíljon a közelben orvosi ellátásra, óvodába, iskolába való járásra és nem árt, ha van némi zöld a közelben. Természetesen a kritériumok betartása egy vidéki nagyvárosban is fejfájást okozhat, de ha a későbbi értékesítési szempontokat vesszük figyelembe, akkor így tudjuk a legszélesebb lakáskeresői réteget megtalálni. (reményeim szerint)

Az új irány tudatában, koncentráltabban tudtam szűrni az ingatlanok között. Amennyiben lehetőségünk engedi, a kiválasztott környéket – ha nem tudjuk milyen – a nap különböző időpontjaiban látogassuk meg, hogy meggyőződjünk megfelelőségéről. Érdemes informálódni az ingatlanok árairól, állapotáról, hogy teljesebb képet kapjunk a piacról, hogy lehetőség szerint ne áron felül vásároljunk. Én a szokásos oldalakon válogattam ingatlan.com , expressz , apród

Hosszas keresgélés után, ajánlatot tettem egy ingatlanra. Elfogadta az eladó :)

kép:

mimokhairphotography.com

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>